tiistai 21. marraskuuta 2017

Kolmosluokkalainen


Kolmosiin nouseminen ei ehkä ihan jokaiselle ole suurikaan saavutus, mutta jos kakkosluokassa on tullut vietettyä lähes kolme vuotta eikä aiempia kisakoiria ole, niin saavutuksen arvo saattaa kummasti nousta. Meille tämä oli iso asia ja nyt leijailaan hetki onnellisuudessa <3
Kaapohan tosiaan nousi kakkosiin 29.3.2015. Sen jälkeen kisailtiin seuraavaan jouluun asti ja tehtiin ihan ok ratoja, muttei nollan nollaa. 26 starttia näköjään kertyi ennen päätöstä ryhtyä leikkimään puomin kanssa. Noihin aikoihin Kaapon ohjaaminen tuntui kovin hankalalta ja oli sellainen fiilis, että ehkä minusta ei vain ole maksiohjaajaksi. Isoin ongelma oli ehkä kisoissa nollien kannalta se, ettei ajatus pysynyt oikein hetkessä, vaan harhaili eteen ja taakse enkä kyennyt reagoimaan asioihin joita radalla tapahtui. Pienikin haparointi kostautui heti virheenä.

Puomitauon aikana kisattiin 11 hypäriä. 10 hyllytettiin ja yhdeltä tehtiin vitonen :'D Yhden radan juokseminen oli suhteellisen haastavaa ja hypäreillä on helppo mokata. Isoin haaste ehkä kuitenkin oli motivaation puutteessa. Nollan tekemisestä ei tuntunut olevan oikeaa hyötyä, kun agiratoja ei kuitenkaan voitu juosta eikä siten nousta kolmosiin. Hankalaa on ollut myös osata keskittyä kakkosluokan aika helppoihin ratoihin.

12.8.2017 startattiin pitkästä aikaa taas agiradoille. Tehtiin juoksarilla nolla ja saatiin eka luva. Noihin aikoihin ehdin jo hetken luulla, että juoksaritulevaisuus oli lähellä, mutta sehän sitten kosahti. Toisetkin kisat vielä yritettiin syyskuussa niillä juoksareilla, mutta ei onnistunut. Kisaaminen piti jättää taas hetkeksi kunnes toissaviikolla startattiin aika tuoreilla pysäreillä. Kaksi viikkoa taidettiin treenata. Noissa kisoissa olin itse aika flunssainen, mutta kun kerran olin paikalle raahautunut niin pitihän sitä nolla vääntää. Ja niinhän me tehtiinkin heti ekalta radalta. Tuplaa ei sitten kuitenkaan viitsitty. Ohjasin alussa pudonneen riman jälkeen huonosti ja keräiltiin vähän lisää pisteitä. Jätettiin sertijuhlat seuraavaan viikkoon.

Ja tosiaan olin aika vakaasti päättänyt, että nyt se vika nolla sitten tehdään. Aika monelle tuli sanottua, että ensi viikolla Kaapo on sitten kolmosissa ja luvattua, että treeneissä on kakkua tarjolla. Ihan pelkästään puhumisen ilosta ei noita sanoja tullut jankutettua, vaan ihan tietoisesti rakensin itselleni sopivaa painetta. Tällainen ameeba kun tarvitsee vähän ylimääräistä tahtoa, jos aikoo ohjata kunnolla ja pusertaa sen nollan vaikka väkisin. Ja aika väkisin se tuli tehtyäkin, heti ekalta radalta. Radalta joka ei ollut ollenkaan meidän tyyppinen eikä yksikään hetki sillä tuntunut helpolta tai kivalta. Silti selvittiin, niin oudolta kuin se edelleen tuntuukin. Jotakin ollaan tässä matkan varrella opittu. Viime kauden aikana NAS-teamin leireillä opittiin ymmärtämään toisiamme ja minä löysin itselleni oikeanlaisten mielentilan tehdä tätä meidän juttua. Nyt pystyn olemaan läsnä jokaisella esteellä, jokaisessa hetkessä. Ja sehän johtaa siihen, että nyt pystyn reagoimaan asioihin, joita meinaa tapahtua. Saan pidettyä Kaapoa oikealla radalla, vaikkei se nyt aina niin nättiä olisikaan.

Paljon tässä on tietysti myös oppimatta ja kamalasti löytyy kehitettävää. Nyt kolmosluokkalaisina motivaatiota ryhtyä oikeasti puskemaan omaa ohjaamista paremmaksi on kuitenkin entistäkin enemmän. Tiedostan kyllä, ettei vielä olla edes sellaisella perus ok tasolla kolmosten mittapuulla. Erityisesti radanlukutaidossa olisi parannettavaa. Lisäksi pitäisi saada kamalasti lisää varmuutta ohjaamiseen ja sitä kautta rohkeutta oikeasti liikkua. Ei olisi myöskään paha saada omaa reaktionopeutta kasvatettua ja toki Kaapollakin on puutteita. Esimerkiksi keppejä pitäisi saada paremmiksi, keinua itsenäisemmäksi, puomi varmemmaksi ja tietynlaisiin takaakiertoihin varmuutta riman suhteen. Pakko sanoa, että tuntuu aika virkistävältä päästä treenaamaan tuon otuksen kanssa muutakin kuin sitä puomia! Ne pysärit nimittäin toimii ihan kivasti eikä vaadi mitään hullua treenaamista. Kun jostakin luopuu, niin saa jotakin muuta tilalle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!