maanantai 10. huhtikuuta 2017

Mattoa ja hyllyjä

Älysin tuossa yksi päivä, että jos haluan saada Kaapon puomiprojektia nopeammin eteen päin lisäämättä varsinaisesti rasitusta, niin voin jatkaa ihan hyvin mattotreenejä kodin nurkalla. Perusteisiin palaaminen ei ole koskaan pahitteeksi ja maton kanssa pystyn vahvistamaan Kaapolle sellaisia asioita, jotka sille on vielä ajatuksenakin epäselviä. Turha lisätä siihen soppaan vielä fyysistä haastavuuttakin. Ajattelin siis selittää kaapolle mattoon koskemisen merkitystä, vaikka tekisi mieli fokusoida jo muualle. Käännöksissä pientä koiraa vetää esteet ja minun liikkeeni puoleensa. Erityisen hankalia on tilanteet, joissa haluaisin olla Kaapon edessä tekemässä vaikkapa päälejuoksun, jolloin pusken sitä omalla liikkeellä pois puomilta, mutta silti koiran pitäisi malttaa juosta puomi loppuun asti, ennen kuin lähtee liikkeeseen mukaan.

Näitä asioita on nyt siis tarkoitus treenailla maton kanssa, niin esteellä tehtävissä treeneissä voi enemmän keskittyä fyysiseen puoleen, kun ajatus on jo selvä. Kahteen kertaan ollaan nyt treenattu. Ensimmäinen kerta on tuossa videolla. Ei tehty vielä mitään hirveän hankalaa. Lähinnä testasin loivia käännöksiä ja sitä, voinko ilman puomia juosta vapaasti. Tässä näki kyllä hienosti kuinka iso kehitys syksystä on tapahtunut. Kaapo tiesi mitä teki ja osasi nyt jo toteuttaa sen. Ei se laukan sääteleminen ja tiettyyn paikkaan astuminen ihan helppoa ole, kun vauhti on kova.
Toisessa treenissä haastoin sitten vähän enemmän. Pahimman hankaluuden toi varmasti se, että minulla oli lelu ja pidin sitä vielä välillä itselläni kädessä. Tähän astihan palkka on aina ollut maassa. Virheitä tuli paljon, että siinä mielessä ei mikään hyvä treeni, mutta nyt varsinkin uskon, että ottamalla erilaiset variaatiot puomin jatkamisesta haltuun ensin tasamaalla, saadaan oikeasti isoa hyötyä itse puomitreeniin.

Testattiin alkuun sellaista, että maton jälkeen kierrätin loivasti oikealla olevan puun ympäri. Kaapon ajatukset karkasi helposti sekä minuun, että odottavaan tehtävään. Tästä saatiin kyllä myös onnistumisia toisin kuin päällejuoksuyrityksistä. Päädyinkin sitten palkkaamaan vain pari sellaista, joissa odottelin valmiiksi edessä enkä millään tavalla rikkonut Kaapon linjaa.

Kiri treenasi mattoa molemmilla kerroilla myös. Esittelin sille ekaa kertaa ajatuksen kääntymisestä ja hetken pohdinnan jälkeen lamppu syttyi karvalonkin päässä. On se kyllä hauska :D
Alla vielä videot muutamien viikkojen takaisista kisaradoista. Käytiin taas vähän hyllyttämässä hypäreitä, mutta vaikkei se päällepäin ehkä näy, niin nyt alkaa kyllä omassa päässä loksahtamaan asioita kohdilleen. Kunhan nyt vain saataisiin kontaktit takaisin kisakuntoon ja päästäisiin kunnolla kisailemaan...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!