lauantai 29. heinäkuuta 2017

Ongelma ratkaistu

Pikkasen eilen jännitti, että mitähän treeneistä tulee. Ei ehkä ollut mitenkään eniten todennäköistä, että Kaapon juoksaritaidot olisivat oikeasti kadonneet tuhkana tuuleen, mutta... kyllähän se silti pelotti :D

Aloitettiin suunnitelman mukaan ulkoa. Teki aika erilaisia toistoja, mutta ihan normaalin näköistä menoa sinänsä. Aluksi puomin jälkeinen hyppy oli kaukana matalana, joka edusti sitä teoriaa, että Kaapon on ehkä helpompi tehdä hienoja juoksareita, jos tilaa kaahata on esteen jälkeen reilusti. Muutamien toistojen jälkeen siirsin hypyn lähemmäksi ja 55 cm korkeaksi. Yksi teoria viime kerran epäonnistumisista kun oli se, että katsoo lähellä (5 m päässä) olevaa hyppyä liikaa eikä siksi keskity loppuun asti juoksemiseen. Tuo teoria ei kuitenkaan tainnut olla oikea, sillä ulkona sama asetelma ei aiheuttanut minkäänlaista ongelmaa. 

Siirryttiin sitten suoraan halliin ilman taukoa. Tavallaan oli kiva nähdä, että tiistain ongelma ei ollut kadonnut. Nyt kun oli sitten mahdollisuus löytää siihen ratkaisu eikä vaan jäädä pohtimaan, että mikä silloin oikein oli homman nimi. Otettiin kaksi kokonaista ja pari alastuloa, joiden jälkeen muistakseni siirryttiin tauolle. Tauon jälkeen sitten paneuduttiin ongelman ratkomiseen. 

Syy puomin "hajoamiseen" oli ilmeisesti vauhdin ja rohkeuden puute ahtaammassa tilassa. Rohkeutta ei tietenkään viimeksi kasvattanut oma vähän epätoivoinen asenteeni ja palkkausmahdollisuuksien puuttuminen, jonka takia propleema ei ratkennut viimeksi. Nyt oli sitten helpompi toimia, kun vaikeuksien syy tuntui löytyneen. Palkkasin jonkun kerran pelkästään puomin jälkeisen hypyn, jotta Kaapo varmasti tiesi, missä lelu oli ja siten ajattelin sen saavan paremman draivin juoksemiseenkin. Vaihdettiin myös suunta valoisammalle puolelle, jossa oli vähemmän ahdas tunnelma. Isoin tilanteen ratkaisija oli varmaan yhden vähän huonon toiston palkkaaminen, jonka jälkeen alkoi muistaakseni niitä hyviä toistoja sitten tulemaan. Otettiin nyt myös mukaan hyvän ylösmenon merkkaaminen kehulla, joka saattaa vaikuttaa myös Kaapon varmuuteen edetä esteellä positiivisesti. Oli kyllä nyt taas vaikeuksien jälkeen ihanaa katsella itsevarmaa juoksemista <3 Eipähän taas hetkeen pidä sitäkään itsestäänselvyytenä.
Puomin lisäksi treenattiin myös putkilla ja pituuden tikuilla vähän ohjausjuttuja. Olen tällaista asetelmaa halunnut jo pitempään testata, joten oli kiva saada nyt vihdoin aikaiseksi. Treeni oli kyllä tosi hauska ja onhan tuo helppo rakentaakin. Että jos on vaikeuksia kesiä treenattavaa, niin suosittelen kokeilemaan :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!